Gymnázium Boženy Němcové

co je nového na Gybonu

Gymnázium Boženy Němcové > Aktuality > Zpěváci smíšeného sboru Gybon a výtvarná skupina Gymnázia Boženy Němcové reprezentovali úspěšně v Itálii

Zpěváci smíšeného sboru Gybon a výtvarná skupina Gymnázia Boženy Němcové reprezentovali úspěšně v Itálii

Autor: Jaromír Schejbal | Publikováno 15. 6. 2022 000 8:52 | Kategorie: Aktuality, Pěvecký sbor

Studentský pěvecký sbor Gybon Gymnázia Boženy Němcové a Hudební mládeže Hradec Králové se v pátek 10. června 2022 vrátil z italského Rosolina Mare. Studenti účinkovali na samostatném dopoledním koncertě v místním kostele. Náš sbor potěšil posluchače  duchovní hudbou a potom zazněly i lidové písně a spirituály. Nejvíce diváky nadchla italská píseň Signore delle cime. V kostele také studenti – výtvarníci vystavili svá nejpovedenější díla, která vytvořili během pobytu v Itálii. Umělecká hudebně – výtvarná exkurze má na naší škole již destiletou tradici. Šikovní zpěváci a malíři se pravidelně počátkem června vydávají do Itálie či Chorvatska. Za finanční podpory statutárního města Hradce Králové mohli studenti rozdávat radost z muziky a užívat si skvělé kulturní atmosféry. Pro velký úspěch koncertu měl sbor Gybon ještě uspořádat improvizované vystoupení před hotelem Sole pro velkou část rekreantů. I tady se výtvarníci měli pochlubit svou prací. Bohužel však kvůli nepříznivému počasí k této akci nedošlo.

Během pobytu celá skupina navštívila Benátky, které je okouzlily svou malebností. Sbor neplánovaně zazpíval několik církevních skladeb v kostele a pak také před kostelem  v centru Benátek, kde ho přítomní posluchači odměnili nadšeným potleskem. Nejvíce posluchače zaujala česká lidová píseň Jede sedlák. Historie a umění provází návštěvníky tohoto krásného města na každém kroku. Mnozí se pokochali krásami tohoto města na laguně i z paluby gondoly.

Všem účastníkům přinesla tato kulturní akce pěkný pocit dobře odvedené práce, poznali nová krásná místa a  zkušenost, že umění spojuje lidi všude na světě. 

 

Škola je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj

Všechna práva vyhrazena. Web vytvořil Dominik Žilka jako svoji maturitní práci v roce 2014.