Gymnázium Boženy Němcové

co je nového na Gybonu

Gymnázium Boženy Němcové > Aktuality > Předvánoční turné sboru Gybon v Karlovarském kraji se vydařilo

Předvánoční turné sboru Gybon v Karlovarském kraji se vydařilo

Autor: Jaromír Schejbal | Publikováno 12. 12. 2021 000 21:39 | Kategorie: Aktuality, Pěvecký sbor

Koncertní turné studentského smíšeného sboru Gybon  se přeci jen uskutečnilo! Koncerty v Německu jsme sice museli odložit, na poslední chvíli kvůli covidu19 nám zrušili koncerty v Nové Roli a Hroznětíně, ale Nejdek nás nezklamal a tak jsme téměř po 2 letech zase stáli na podiu a zpívali. Minimální sestava, ale publikum bylo nadšené. A tak další dny prožíváme částečně jako soustředění (to původní naplánované v Horním Jelení nám také odpadlo) a částečně jako poznávací zájezd Karlovarského kraje.

První den naší cesty jsme zcela zasvětili přípravě na večerní koncert v kinosále v Nejdku. Přeci jen jsme dlouho nevystupovali a v našem „minisboru“ je mnoho nováčků, kteří ještě jako zpěváci nikdy celovečerní koncert neabsolvovali. Publikum nás přijalo vřele, snad i proto, že se mnohé jiné předvánoční akce nekonaly. Nadšeným potleskem nás diváci provázeli po celý večer. V první třetině koncertu zazněly skladby kmenového repertoáru (autoři Leavitt, Caccini, Graham, Ježek). Potom už byl repertoár čistě vánoční, z nichž největší část tvořil výběr koled v úpravě Antonína Tučapského. Velký potlesk získali naši sólisté – Markéta Vespalcová, Katka Kratochvílová, Míša Polanská, Adrian Svoboda. Na flétnu nás bravurně doprovodila Katka Nováková. Koncert jsme zakončili tradičně při světle svíček Tichou nocí a společným zpěvem koledy Narodil se Kristus Pán.

Po celou dobu našeho pobytu v Karlovarském kraji jsme byli ubytováni v rekreačním zařízení Bernov – Zátiší. Milý, vstřícný a ochotný personál podniku nám zpříjemnil prožitý čas v krásné přírodě Krušných hor. Kromě dopoledních a podvečerních zkoušek jsme také během zájezdu navštívili Karlovy Vary a Muzeum becherovky, Cheb a čedičový útvar Rotavské varhany a nakonec hrad a město Loket a unikátní kamennou rozhlednu v Krásnu. Tam, kde byla dobrá akustika, jsme také neplánovaně zazpívali několik koled. Celou akci jsme mohli uskutečnit jen díky finanční podpoře statutárního města Hradec Králové a Klubu rodičů Gymnázia Boženy Němcové. Moc děkujeme!

Škola je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj

Všechna práva vyhrazena. Web vytvořil Dominik Žilka jako svoji maturitní práci v roce 2014.