Gymnázium Boženy Němcové

co je nového na Gybonu

Gymnázium Boženy Němcové > Aktuality > Leona Wagnerová ve vítězném týmu soutěže Akademie věd ČR Otevřená věda

Leona Wagnerová ve vítězném týmu soutěže Akademie věd ČR Otevřená věda

Autor: Lenka Popélyová | Publikováno 6. 12. 2021 000 9:38 | Kategorie: Aktuality, Základy společenských věd

Naše studentka Leona Wagnerová z 6.A dosáhla skvělého úspěchu –  její tým získal 1. místo v soutěži stážistů projektu Otevřená věda na půdě Akademie věd ČR. 18. a 19. listopadu 2021 se absolventi stáží letošního ročníku Otevřené vědy sešli v Ústavu molekulární genetiky AV ČR v Praze-Krči, aby zde před odbornými porotami svých oborů představili výsledky své roční týmové práce.

Lea pracovala v týmu, který zaštiťoval Sociologický ústav AV ČR pod vedením lektorky Mgr. Niny Fárové, Ph.D. Téma znělo Gender a technologie a studentky se zabývaly tím, jaký původ, příčiny a řešení mají genderové rozdíly v technologické gramotnosti. Ve vědní oblasti Humanitní a společenské vědy bylo posuzováno 20 příspěvků, které prezentovalo 45 středoškoláků z celé republiky.

Projekt Otevřená věda podporuje talentované studenty se zájmem o vědu. Cílem je umožnit středoškolským studentům získat cenné zkušenosti z vědecké praxe a motivovat je k vysokoškolskému studiu ve vědních oblastech a následně k volbě vědecké profesní dráhy. Studenti se během roční stáže vzdělávají  a zapojují do činnosti ústavů Akademie věd ČR podle svého výběru.

Gratulujeme ke krásnému úspěchu a děkujeme Leoně Wagnerové za výbornou reprezentaci naší školy.

Zájemci o stáže nejen v humanitních, ale i přírodovědných oborech se mohou o projektu informovat zde: https://www.otevrenaveda.cz/cs/staze-pro-studenty/

 

Škola je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj

Všechna práva vyhrazena. Web vytvořil Dominik Žilka jako svoji maturitní práci v roce 2014.