Gymnázium Boženy Němcové

co je nového na Gybonu

Gymnázium Boženy Němcové > Aktuality > Studenti z Gybonu žijí kulturně

Studenti z Gybonu žijí kulturně

Autor: Jaromír Schejbal | Publikováno 2. 2. 2015 000 23:34 | Kategorie: Aktuality, O škole, Pěvecký sbor

Studenti Gymnázia Boženy Němcové se připravili v prosinci na mnoho kulturních akcí. Na začátku adventu vyjeli hudebníci a výtvarníci na kulturní exkurzi do Drážďan. Studenti navštívili muzeum Neues Grünes Gewölbe a pak proslulý kostel Frauenkirche. Odpoledne proběhla prohlídka centra města a návštěva proslulých adventních trhů.

Smíšený pěvecký sbor Gybon působící při Gymnáziu Boženy Němcové a Hudební mládeži v Hradci Králové se pod vedením Mgr. Jaromíra Schejbala na letošní adventní čas připravil velmi poctivě.  Slavnostní koncert spojený s vystoupením ženského komorního sboru VOKÁLNÍ HARMONIE se uskutečnil ve středu 3. prosince 2014 v 19 hodin v Městské hudební síni v Hradci Králové. Kromě kmenového repertoáru sbor přednesl i úpravy lidových písní a ukázku z rockového oratoria Eversmilig Liberty. Druhá půlka koncertu už byla čistě vánoční. Ve známých i méně známých koledách sbory doprovodili studenti na flétny, varhany a kytaru.

Svůj program si však Gybon nepřipravil jen pro hradecké publikum. Svým zpěvem letos potěšil i posluchače v Nejdku u Karlových Varů a německém Reinheimu a Heidelbergu. Sbor měl nejen samostatné večerní koncerty, ale i kratší vystoupení v rámci vánočních trhů. Toto turné by se nemohlo uskutečnit bez přispění statutárního města Hradce Králové, které velmi podporuje kulturní i sportovní aktivity dětí a mládeže. Po návratu z Německa Gybon ještě zazpíval ve čtvrtek 18. 12. v 18 hodin v kapli   Dolním Přímu. Celý předvánoční hudební maratón mladí zpěváci zakončili v pátek 19. 12. při školní Vánoční akademii.

Škola je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj

Všechna práva vyhrazena. Web vytvořil Dominik Žilka jako svoji maturitní práci v roce 2014.