Gymnázium Boženy Němcové

co je nového na Gybonu

Gymnázium Boženy Němcové > Aktuality > Divadelní zájezd do Žitavy

Divadelní zájezd do Žitavy

Autor: Zuzana Vízková | Publikováno 4. 3. 2024 000 9:28 | Kategorie: Aktuality

Dne 29.2. 2024 nás na královéhradeckém hlavním nádraží vyzvedl autobus a vyrazili jsme na naši cestu do Žitavy, města ležícího na trojmezí Česka, Polska a Německa.
Autobus nás dovezl přímo k žitavskému Divadlu Gerharta Hauptmanna, kde jsme zhlédli představení Goldzombies představující život šestnáctileté youtuberky Lissi, jež žije ve válkou zmítané zemi. Svými videi se snaží utéct z válečné reality a alespoň na chvíli tak žít jako normální teenagerka.
Po skončení představení se část lidí odebrala na prohlídku divadla a část na divadelní workshop.
Během prohlídky divadla jsme nejprve navštívili vedlejší budovu a spatřili, jak se vyrábí a natírají kulisy a rekvizity a jak se snaží co nejvíce ušetřit na materiálu. Dále jsme byli zavedeni do budovy divadla, dostali jsme se pod jeviště, na hlavní jeviště, kde se zrovna připravovalo večerní představení, ale také třeba do kostymérny. Nakonec jsme se podívali i nad jeviště. Celá prohlídka byla komentovaná a doprovázela ji příjemná atmosféra.
Workshop byl naopak plný pohybu, zvuků a emocí. Účastnice a účastníci se snažili vyjádřit sami sebe pohybem, aby zjistili, že někdy je dobré vykročit ze svého komfortu a nebát se možné trapnosti svého počínání.
V neposlední řadě naše studentky a studenty čekala hra po městě s mobilní aplikací. S různými úkoly a zkouškami zábavnou formou poznali nejvýznamnější památky města a jeho historii. Odpoledne po hře se všichni sešli před divadlem a plni zážitků odjeli zpět domů.

Eliška Fleková a Ondřej Březina

Škola je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj

Všechna práva vyhrazena. Web vytvořil Dominik Žilka jako svoji maturitní práci v roce 2014.