Gymnázium Boženy Němcové

co je nového na Gybonu

Gymnázium Boženy Němcové > Aktuality > Poznávací zájezd do měst a hor Švýcarska 2. – 6. 10. 2023

Poznávací zájezd do měst a hor Švýcarska 2. – 6. 10. 2023

Autor: Zuzana Košíčková | Publikováno 6. 10. 2023 000 15:02 | Kategorie: Aktuality

Letos na podzim jsme se rozhodli spolehnout se na krásné počasí a vyrazit za poznáním do Švýcarska. Počasí nezklamalo, a tak jsme se v úterý ráno probudili přímo před Rýnskými vodopády, pokračovali jsme do Kostnice na břehu Bodamského jezera, kde jsme si prohlédli Husův dům a detailně se seznámili s životem tohoto myslitele i jeho osudem a mohli jsme pokračovat do Curychu. Na tuto část výletu jsme se obzvláště těšili, cesta totiž vedla do čokoládovny Lindt za historií, výrobou a hlavně nekonečnou ochutnávkou této laskominy.

Ve středu jsme vyrazili do měst Basilej a Bern, kde jsme se při návštěvě katedrál museli sklonit před uměním gotických mistrů. Zvládli jsme návštěvu sýrárny, kde se vyrábí tradiční Emmentál i jiné sýry tradiční technikou a nakoupili si, co komu chutná.

Ve čtvrtek ráno jsme opustili ubytování a vydali jsme se do města Luzern, nastoupili jsme na parník a objeli jezero Vierwaldstättersee, poté zubačkou na horu Pilatus a kabinovou lanovkou zase dolů do města. Výhledy byly neuvěřitelné!

Zájezd se nesl v pohodovém duchu, a za to patří všem účastníkům velký dík!

Škola je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj

Všechna práva vyhrazena. Web vytvořil Dominik Žilka jako svoji maturitní práci v roce 2014.