Gymnázium Boženy Němcové

co je nového na Gybonu

Gymnázium Boženy Němcové > Aktuality > Broumovské diskuse 2023 pohledem stipendisty

Broumovské diskuse 2023 pohledem stipendisty

Autor: Lenka Popélyová | Publikováno 14. 11. 2023 000 13:01 | Kategorie: Aktuality

Letos v listopadu se v Broumově konal jubilejní 10. ročník Broumovských diskusí, konference, „na které se nespěchá“. Hosté různých zaměření zde v několikahodinových panelech diskutují na aktuální témata, letos na téma „demokracie a dialog“. Do diskuse se samozřejmě také zapojuje publikum, včetně našich studentů.

Čtyři studenti Gybonu byli po napsání eseje vybráni a získali stipendium na dvoudenní pobyt – Ondřej Březina z II.B, Imrich Dioszegi a Lukáš Fiedler z IV.A a Jan Špičan z VI.A. Stipendium zahrnovalo mimo stravy a noclehu vstupy na 3 diskusní panely. Na každém panelu nejdřív probíhala diskuse trojlístku osobností s moderátorem, poté přišly dotazy z publika.

Osobnosti, ke kterým patřili například Tomáš Halík či Jaroslav Zajíček, mohli studenti potkávat v průběhu celé akce v nádherném areálu broumovského kláštera a jeho zahrad, poblíž kterého se v moderním sále celá akce konala. Na konci se ještě všichni studenti zúčastnili workshopu.

Velký dík patří organizátorům za připravenost a celkovou klidnou atmosféru, paní učitelce Popélyové za doprovod a všem účastníkům za skvělé zážitky a nová přátelství. Účast mohu jen doporučit!

Pro více informací o současném ročníku a všech budoucích navštivte broumovskediskuse.cz .

Sepsal Lukáš Fiedler, IV.A

 

dovětek od učitelského doprovodu:

Inspirativní setkání se zajímavými osobnostmi v krásném prostředí velmi svědčí všem, kteří chtějí naslouchat, přemýšlet a diskutovat. A přesně takoví byli naši úspěšní stipendisté. Několikrát jsem musela kolegům z jiných škol odpovídat na otázku, jak to, že od nás uspělo tolik uchazečů, jak je speciálně připravujeme. Je to především jejich vlastní zásluha, ale trochu doufám, že nějaký podíl snad má i vliv nás učitelů… Byla jsem docela pyšná, když jsem viděla naše studenty sebevědomě diskutovat s významnými osobnostmi politického a akademického světa. 

Lenka Popélyová

 

     

Škola je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj

Všechna práva vyhrazena. Web vytvořil Dominik Žilka jako svoji maturitní práci v roce 2014.