Gymnázium Boženy Němcové

co je nového na Gybonu

Gymnázium Boženy Němcové > Aktuality > Po pěti letech florbalisté opět bronzoví!

Po pěti letech florbalisté opět bronzoví!

Autor: Petr Slezák | Publikováno 25. 3. 2022 000 21:38 | Kategorie: Aktuality

Dne 24. 3. 2022 se skupinka našich florbalistů vydala v brzkých ranních hodinách na cestu do Prahy, kde ji čekalo republikové finále.

V základní skupině naše chlapce postupně čekaly zápasy s týmy Olomouce, Jihlavy a Znojma. Po prvních dvou výhrách přišlo první zaváhání v turnaji, kdy jsme po vlažném výkonu prohráli s nejlepším týmem Jihomoravského kraje vysoko 1:6.

V základní skupině jsme tedy skončili na druhém místě a do čtvrtfinále jsme tak šli jako mírní favorité, ale rozhodně nás nečekala lehká práce. Proti nám se postavil fyzicky skvěle připravený tým Obchodní akademie ve Zlíně. Naši kluci ovšem ukázali, že se nebojí schytat ránu, a díky bezchybnému výkonu mohli slavit postup do semifinále po jednoznačném výsledku 6:0.

Tam nás ale čekal favorit turnaje. Tým Sportovního gymnázia v Ostravě měl ve svém středu několik juniorských reprezentantů. Studenti Gymnázia Boženy Němcové ale nedávají svou kůži zadarmo, a tak jsme dvě minuty před koncem drželi přijatelný stav 1:2 pro Slezany. Po našem risku při hře bez brankáře ale nakonec zápas skončil 1:5 a nám nezbývalo nic jiného než pogratulovat pozdějšímu vítězi turnaje k zaslouženému postupu do finále.

Nicméně naše chlapce pořád hnala vidina možné medaile. V sestavě našeho týmu se nacházeli hned dva účastníci posledního medailového tažení florbalového týmu na MČR před pěti lety (Radek Zezulka, Michal Keprta) a ti rozhodně chtěli úspěch zopakovat. V cestě nám ale stál soupeř, který už nás dokázal porazit v základní skupině, tedy studenti Znojemského gymnázia. Bylo vidět, že síly ke konci turnaje již docházeli na obou stranách, a tak se nehrál příliš pohledný florbal. Přesto jsme ale dokázali soupeře přetlačit a po velmi vyrovnaném zápase jsme se mohli radovat z výhry 2:1.

Po pěti letech tak opět může naše škola slavit bronzové medaile z Mistrovství České republiky ve florbale a doufáme, že na letošní úspěch našich florbalistů v budoucnu navážou další studenti.

Speciální ocenění by si určitě zasloužil David Štaier z 5.C, který se dostal do All Star týmu celého turnaje.

Sestava – Erik Zoubek, David Vrzáň, Michal Doubek, Patrik Strejcius, Radim Bleha, Dominik Jarka, Šimon Jelínek, Lukáš Ranný, Jakub Řehák, David Štaier, Michal Keprta, Radek Zezulka.

Autor: Radek Zezulka

 

Škola je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj

Všechna práva vyhrazena. Web vytvořil Dominik Žilka jako svoji maturitní práci v roce 2014.