Gymnázium Boženy Němcové

co je nového na Gybonu

Gymnázium Boženy Němcové > Aktuality > Expedice redakce školního časopisu do Seznam Zprávy

Expedice redakce školního časopisu do Seznam Zprávy

Autor: Pavel Lehar | Publikováno 30. 5. 2022 000 6:12 | Kategorie: Aktuality
Dne 23.5. 2022 se téměř celá redakce našeho školního časopisu vypravila do Prahy za účelem navštívit redakci Seznam Zpráv. 
 
Vyrazili jsme již brzy ráno vlakem, z nádraží jsme se metrem přesunuli do sídla Seznam Zpráv, největšího českého vyhledávače, kde jsme se o půl jedenácté sešli s Josefem Mačím, bývalým studentem našeho gymnázia, který je nyní profesionálním publicistou a píše články o školství. 
 
Náš průvodce nás zavedl do všech možných zákoutí instituce – prohlédli jsme tvořivou dílnu ‚Šťastné pondělí‘, kde jsme se dozvěděli mimo jiné i mnoho interních zajímavostí ze života tvůrců videí, pokračovali jsme do střižny, byli jsme zasvěceni do tajů vzniku interaktivních článku s pohyblivými obrázky a gify, jejichž tvůrcům se slangově říká ‚dataři‘. Seznámili jsme se s grafiky, moderátory rádia Expres FM a Classic Praha, popovídali jsme si i s Lenkou Kabrhelovou, kterou můžete znát z podcastu ‚Za minutu šest‘. 
 
Závěrem jsme vyzpovídali samotného Josefa a těsně před odchodem prohlédli i ateliéry Televize Seznam. Naše původně na hodinu a půl plánovaná exkurze tak nakonec trvala celé tři a půl hodiny, což svědčí jen o její kvalitě a množství zajímavých informací, které jsme načerpali. Určitě něco podobného rádi podnikneme znovu. 
 
Daniela Scheuerová, redaktorka časopisu Gybon noviny
Škola je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj

Všechna práva vyhrazena. Web vytvořil Dominik Žilka jako svoji maturitní práci v roce 2014.