Gymnázium Boženy Němcové

co je nového na Gybonu

Gymnázium Boženy Němcové > Aktuality > Informace k maturitě

Informace k maturitě

Autor: Jan Štěrba | Publikováno 2. 2. 2021 000 11:40 | Kategorie: Aktuality

Informace k maturitní zkoušce v roce 2021

Maturitní zkoušku může konat žák, který prospěl v prvním pololetí školního roku 2020/2021. Pokud má klasifikaci z tohoto pololetí odloženou (K), musí ji uzavřít do 31. března 2021.

Didaktické testy mají prodloužený čas na vypracování. V případě českého jazyka a literatury na 85 minut, u cizího jazyka na 110 minut a matematiky na 135 minut.

Pokud se žák z důvodu nemoci Covid-19 nebo nařízené karantény v souvislosti s tímto onemocněním nemůže dostavit ke konání didaktických testů ve dnech 3. – 5. května, má možnost konat tyto testy 14. – 16. června. Žák tento důvod prokazatelně doloží do 3 dnů od konání příslušné zkoušky řediteli školy. Přihlásit k náhradnímu termínu se musí do 10. května 2021.

Profilová část maturitní zkoušky z českého jazyka a literatury a z cizího jazyka se koná pouze formou ústní zkoušky před zkušební maturitní komisí. Písemné práce byly zrušeny.

Žák žádá o nahrazení jedné zkoušky z cizího jazyka do 31. března 2021. Pokud v tuto chvíli ještě nemá vydaný certifikát o vykonání standardizované jazykové zkoušky, může k žádosti přiložit náhradní doklad o výsledku úspěšně vykonané zkoušky, který žákovi vydá pro tyto účely zkušební instituce. Platný certifikát doloží řediteli školy nejpozději před konáním ústní zkoušky z daného cizího jazyka.

Jan Štěrba

Škola je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj

Všechna práva vyhrazena. Web vytvořil Dominik Žilka jako svoji maturitní práci v roce 2014.