Gymnázium Boženy Němcové

co je nového na Gybonu

Gymnázium Boženy Němcové > Aktuality > Gybonky umí kopat

Gybonky umí kopat

Autor: Petr Slezák | Publikováno 29. 3. 2019 000 10:49 | Kategorie: Aktuality, Tělesná výchova

28. 3. se v brzkých ranních hodinách skupinka našich futsalistek vydala na dlouhou cestu do Rousínova u Brna, kde měla děvčata čest reprezentovat naši školu v konferenčním finále „Východ“ ve futsalu.

Po zdlouhavé cestě nastoupily naše hráčky do prvního zápasu proti silnému týmu ze Starého Města ve složení: Zuzka Dostálová, Aneta Zikešová, Amelie Voříšková, Michaela Pokorná, Adéla Kozlová, Markéta Bošková, Al Ayah Sabagová.

Již od počátku utkání bylo jasné, že hráčky ze Starého města mají ambice navázat na dlouhodobé úspěchy v tomto sportu.  Naše holky odehrály celý zápas s cílem šetřit síly na ostatní soupeřky, které byly kvalitou své hry našim děvčatům blíže. Po debaklu 0:13 se náš tým rychle vzpamatoval a k druhému utkání proti týmu z Prostějova nastoupil v bojovné náladě. Výsledkem 11:1 si naše děvčata spravila střeleckou chuť i pověst. K poslednímu utkání o postup do superfinále nastoupily holky proti soupeřkám ze Sedlčan. V napínavém zápase se našim děvčatům podařilo taktickou kombinační hrou soupeřky přehrát  a po výsledku 2:1 si zajistit postup do superfinále mezi čtyři nejlepší středoškolské futsalové týmy v České Republice, které se bude konat 4. 4. ve Žďáru nad Sázavou. Budeme rádi, když budete holkám toho dne držet palce, aby se mezi nejlepší čtveřicí týmů v ČR umístily co nejlépe. Více informací o proběhlém turnaji najdete zde:
https://futsal.fotbal.cz/konferencni-finale-moravy-sfl-divek-ovladla-sos-g-stare-mesto-a-ze-2-mista-postupuje-do-finale-take-gybon-hradec-kralove/a9970

https://www.facebook.com/SFLSkoFL/?ref=bookmarks

Škola je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj

Všechna práva vyhrazena. Web vytvořil Dominik Žilka jako svoji maturitní práci v roce 2014.