Gymnázium Boženy Němcové

co je nového na Gybonu

Gymnázium Boženy Němcové > Aktuality > Divadelní sezóna Atelier Théâtre tre Gybon 2018/2019

Divadelní sezóna Atelier Théâtre tre Gybon 2018/2019

Autor: Petra Zemanská | Publikováno 28. 6. 2019 000 10:26 | Kategorie: Aktuality, Francouzský jazyk

Festival Divadlo evropských regionů se nezadržitelně chýlí do finále a stejně tomu je i s francouzskou divadelní sezónou Atelier Théâtre Gybon 2018/2019. Pojďte se společně s námi poohlédnout za důležitými momenty:

 

Mezinárodní kulturně-divadelní výměnný pobyt Hradec Králové – Sfax  (16. – 21. 3. 2019)

Na podzim 2018 se studenti z Atelier Theatre Gybon zúčastnili divadelního festivalu FilasDH v Tunisku

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tento projekt nebyl pouze jednorázovou divadelní akcí.  Již od začátku spolupráce byla naplánována kulturně-divadelní výměna. Studenti z Tuniska k nám dorazili v březnu. Společně jsme připravili pro hradecké publikum tuniský kulturně-divadelní večer v kavárně Artičok. Tuniští studenti navštívili naše krásné město, obdivovali hospital Kuks, foukali sklo ve sklárnách Harrachov a zúčastnili se divadelního workshopu v divadle Drak.  Největší výhodou projektu je ubytování v hostitelských rodinách. Studenti obou zemí měli touto cestou možnost naplno poznat odlišné kultury. Naši studenti doprovodili své korespondenty na Velvyslanectví Tuniské republiky v Praze, kde se konala slavnostní recepce. Tato výměna se vydařila a doufejme, že bude zdárně pokračovat i příští školní rok. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Atelier Théâtre Gybon opět na divadelním festivalu Fetlyf ve Francii  (22. – 30. 3. 2019)

Na konci března se skupina studentů francouzského divadla Gymnázia Boženy Němcové vydala již tradičně na festival frankofonních středoškolských divadel, Fetlyf, který se konal po sedmnácté v Bretani, ve městě Saint-Malo. Studenti Atelier Théâtre Gybon představili surrealistickou komedii ze sborníku Diablogues (Ďábelské dialogy) Rolanda Dubillarda, se kterou sklidili zasloužený potlesk. Celý týden byl protkán ateliéry,  večerními představeními skupin z celé Evropy a výlety. Festival byl zakončen společným představením všech divadelních skupin, které se neslo v duchu tématu celého festivalu: Lumière (Světlo). 

 

 

 

 

 

 

 

Divadelní festival Frankosceny v Pardubicích. (12. -14. 4. 2019)

Ateliér Théâtre Gybon našeho gymnázia se i letos zúčastnil mezinárodního festivalu francouzského divadla Frankoscény, který se konal v Pardubicích. Studenti zde poprvé představili svou hru Cendrillon (J. Pommerat). Jejich ztvárnění sklidilo velký úspěch jak od publika, tak od samotného autora.

Kromě sledování představení ostatních skupin studenti absolvovali tříhodinové divadelní ateliéry, vedené profesionálními herci. Na pódiu Malé scény vystoupili i Kateřina Janečková a Matěj Kohout, se svou hrou Tomate et Concombre (Rajče a Okurka). Festivalu se zúčastnily frankofonní divadelní  skupiny z celé České republiky, Slovenska, Maďarska a Rumunska. Celý festival proběhl pod vedením francouzského režiséra a profesionálního herce Erica Cénata. Velké MERCI!!!

 

 

 

 

 

 

Velké a největší MERCI za finanční podporu všech projektů patří našim partnerům, kterými jsou: Královéhradecký Kraj, Magistrát města Hradec Králové, Klub rodičů a přátel při Gymnáziu B. Němcové a IFP Praha. 

Celé fotoalbum si můžete prohlédnout  ZDE

Škola je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj

Všechna práva vyhrazena. Web vytvořil Dominik Žilka jako svoji maturitní práci v roce 2014.