Gymnázium Boženy Němcové

co je nového na Gybonu

Gymnázium Boženy Němcové > Aktuality > Německý divadelní festival 2018

Německý divadelní festival 2018

Autor: Lenka Popélyová | Publikováno 6. 11. 2018 000 8:26 | Kategorie: Aktuality, Německý jazyk

Naši němčináři se letos opět zúčastnili několika akcí v rámci podzimního Německého divadelního festivalu, který pořádá Goethe-Zentrum v Pardubicích. Nejdříve se první skupina vypravila do Pardubic na představení divadla Galli München ve stylu Mitmachtheater, kde se diváci zapojují do rolí, tentokrát v pohádkovém příběhu o Šípkové růžence „Dornröschen“.

Další skupina vyrazila na divadelní návštěvu do německého Budyšína (Bautzen). Dopoledne si studenti za krásného podzimního počasí prohlédli malebné městečko a odpoledne v místním divadle zhlédli satirickou komedii „Holzers Peepshow“ o švýcarské selské rodině, která  chce vydělávat víc peněz z turismu. Příběh ukázal, jak se pod vlivem byznysu mění charaktery lidí – ztráta citu a porozumění navzájem. Studenti měli možnost vnímat němčinu v uměleckém podání a přitom byly k dispozici ještě titulky nad scénou.

Třetí skupina absolvovala tematickou divadelní expedici do Drážďan „Po stopách Ericha Kästnera“ . Dopoledne se studenti ve skupinách zapojili do hry v ulicích města. Prostřednictvím mobilní aplikace plnili úkoly, které souvisely s významným německým spisovatelem a drážďanským rodákem Erichem Kästnerem. Z 20 zúčastněných týmů obsadili naši němčináři ze 3.B nečekané 2.místo! Po splnění úkolů byl ještě čas k procházce po krásné saské metropoli zvané také Elbflorenz. Program expedice završilo odpolední divadelní představení „Parole Kästner“ o spisovatelově životě.

  

Škola je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj

Všechna práva vyhrazena. Web vytvořil Dominik Žilka jako svoji maturitní práci v roce 2014.