Gymnázium Boženy Němcové

co je nového na Gybonu

Gymnázium Boženy Němcové > Základy společenských věd > Zajímá vás aktuální světové dění? Zúčastněte se studentského summitu!

Zajímá vás aktuální světové dění? Zúčastněte se studentského summitu!

Autor: Alexandra Štefková | Publikováno 1. 9. 2015 000 11:04 | Kategorie: Základy společenských věd

Pražský studentský summit je celoroční vzdělávací projekt pro více než 350 studentů středních i vysokých škol z celé České republiky s dvacetiletou tradicí. Hlavní vzdělávací metodou Pražského studentského summitu je simulace činnosti mezinárodních organizací (OSN, EU, NATO a Visegrádské čtyřky). Každý účastník při této aktivitě zastupuje jeden reálný světový stát.

Dává mladým lidem možnost rozšiřovat si znalosti v oblasti mezinárodního dění, lidských práv, ekonomie, kulturního dědictví či životního prostředí a zároveň prohlubovat rétorické, prezentační a argumentační dovednosti. Část projektu navíc probíhá v angličtině a rozvíjí aktivní jazykové schopnosti účastníků. Účastníci se navíc setkávají s odborníky z akademické sféry, medií, politiky i byznysu.

Více informací na www.studentsummit.cz  nebo facebook.com/studentsummittwitter.com/studentsummit nebo na nástěnce vedle učebny USV!

Škola je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj

Všechna práva vyhrazena. Web vytvořil Dominik Žilka jako svoji maturitní práci v roce 2014.