Gymnázium Boženy Němcové

co je nového na Gybonu

Gymnázium Boženy Němcové > Angličtina > Jihoanglické pobřeží s GYBONem

Jihoanglické pobřeží s GYBONem

Autor: Alexandra Štefková | Publikováno 2. 5. 2023 000 9:00 | Kategorie: Angličtina

31. března 2023 se autobus plný studentů a studentek naší školy vydal na zájezd do jižní Anglie. První den po dlouhé cestě jsme si prošli přímořské letovisko Brighton, kde jsme navštívili akvárium SeaLife, nejvyšší vyhlídkovou věž ve Spojeném království i360 a část skupiny si prohlédla i královské sídlo Royal Pavilion. Večer jsme byli plni dojmů rozděleni do hostitelských rodin.

Třetího dne nás autobus dovezl na prohlídku nejznámější monolitické stavby na světě – Stonehenge, odkud jsme se vypravili do Salisbury na návštěvu zdejší katedrály. V závěru dne jsme poctili naší návštěvou muzeum motorismu v Beaulieu. Poté jsme opět odjeli do hostitelských rodin, se kterými jsme si mohli popovídat o našich zážitcích. Celý den se mi líbil až do okamžiku, když jsme zaparkovali u motoristického muzea, protože nemám takový zájem o automobily, jako měla téměř polovina autobusu.

Na programu čtvrtého dne jsme měli návštěvu katedrály ve Winchesteru, prohlídku hradu Portchester a nakonec jsme z autobusu vystoupili v přístavu Portsmouth, kde jsme se pokochali mnoha exponáty ve zdejším námořním muzeu. Den jsme zakončili vyhlídkou na celé město z věže Spinnaker Tower.

Po rozloučení s našimi hostitelskými rodinami se náš autobus rozjel na poslední den do Londýna. Lodí jsme z okraje města dopluli do centra, kde jsme vysedli u Shakespearova divadla Globe. Pěšky jsme došli k budovám britského parlamentu, od nich k Buckinghamskému paláci a dále na Trafalgarské náměstí. Zde následoval rozchod, kdy si zájemci a zájemkyně mohli utratit své zbylé libry mj. na tržnici Covent Garden. V podvečer jsme na město pohlédli z London Eye a následoval už jen odjezd zpět k autobusu, jenž nás dovezl zpět do Hradce.  Cestou zpět jsem přemýšlel o uplynulém dnu a dospěl jsem k závěru, že ačkoliv to bylo uspěchané, stihli jsme toho tolik, že jsme měli více zážitků než kdoví jaký návštěvník či návštěvnice Londýna.

Na závěr bych chtěl jen říct, že zájezd do Anglie byl velmi povedený a těším se, až zase někdy někam se školou vyrazíme, jelikož zrovna tyto zájezdy nám toho dají nejvíc.

Ondřej Březina

Škola je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj

Všechna práva vyhrazena. Web vytvořil Dominik Žilka jako svoji maturitní práci v roce 2014.