Gymnázium Boženy Němcové

co je nového na Gybonu

Gymnázium Boženy Němcové > Tělesná výchova > Hoši, děkujem!

Hoši, děkujem!

Autor: Petr Slezák | Publikováno 6. 2. 2017 000 8:25 | Kategorie: Tělesná výchova


Zatímco většina studentů Gymnázia Boženy Němcové po radostném převzetí svých pololetních vysvědčení sledovala se zaujetím Teorii všeho, hrstka jejich spolužáků se rvala o jeden z největších sportovních úspěchů naší školy. (Z hlediska počtu konkurenčních školních týmů v soutěži je tento úspěch největší zcela jednoznačně).

Studenti prim a sekund vyrazili brzy ráno do Liberce, kde se po vítězství v krajském finále turnaje ve florbalu utkali s nejlepším týmem Libereckého a Středočeského kraje o postup na finále republikové. Po první zápase mezi ZŠ U školy z Liberce a ZŠ Benešov (5:3) bylo jasné, že cesta do republikového finále bude velmi trnitá a bolestivá. Zvláště náš první soupeř z Liberce, jehož tým sestával výhradně z hráčů Bílých Tygrů mládežnické kategorie, byl velmi kvalitní a houževnatý. Náš tým však po takticky skvěle zvládnuté první třetině (5:0) dohrál zbytek  zápasu v poklidu v přesilových hrách. Nakonec i díky skvělým zákrokům Ondry Bárty a bojovnému výkonu našich hráčů porazili Gyboni Tygry 6:0. Poslední utkání bylo pro naše studenty neméně obtížné zejména kvůli krátkému času na odpočinek mezi zápasy. Přesto se nám i přes obrovskou střeleckou smůlu podařilo soupeře z Benešova udolat 4:3.

Díky skvělému a horečnatému nasazení (Michal Martinek a Radek Zezulka s horečkou opravdu hráli) se naši borci probojovali do republikového finále, které se uskuteční 22. a 23. 3 v Plzni.

Držte jim palce!

Škola je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj

Všechna práva vyhrazena. Web vytvořil Dominik Žilka jako svoji maturitní práci v roce 2014.