Gymnázium Boženy Němcové

co je nového na Gybonu

Gymnázium Boženy Němcové > Tělesná výchova > Bronzové republikové finále ve florbalu

Bronzové republikové finále ve florbalu

Autor: Petr Slezák | Publikováno 23. 3. 2017 000 21:36 | Kategorie: Tělesná výchova

Ve středu 22. 3. a ve čtvrtek 23. 3. se v Plzni konalo republikové finále ve florbalu kategorie IV. Na této sportovní akci nemohli chybět florbalisté z našeho gymnázia, kteří se do finále kvalifikovali vítězstvím v únorovém turnaji v Liberci.

Los přiřadil našim mladým reprezentantům do základní skupiny ZŠ Cyrila Boudy z Kladna a domácí 33. Základní školu Plzeň, která turnaj vyhrála již v předešlých třech ročnících, a letos tak útočila na svůj čtvrtý triumf v řadě! Kluci se však zvučných jmen soupeřů nezalekli a obstojně svou skupinu odehráli. V prvním zápase proti ZŠ Kladno chlapci z Gybonu od začátku předváděli taktickou hru a přehrávali soupeře. Utkání doprovázené bouřlivou atmosférou ovládli žáci našeho gymnázia 13:3. Prosadit se dokázali i sváteční střelci. V podvečer naši žáci nastoupili proti pořádajícímu týmu z Plzně, který své první utkání na turnaji prohrál s Kladnem 5:2. Po trochu vlažném vstupu do utkání se kluci zvedli a v závěru si výhru 4:1 pohlídali. Ve skupině jsme tedy zvítězili a mohli jsme se těšit na semifinále, kde nás čekala ZŠ a MŠ Lutín. Lutín skončil po jedné výhře a jedné remíze na druhém místě skupiny B. Naši žáci vstoupili do zápasu dobře a brzy se dostali do vedení 1:0. Poté však přišel výpadek v naší hře a první třetinu jsme 2:1 prohráli. Utkání jsme už bohužel otočit nedokázali a přišla naše první porážka na turnaji v poměru 5:3. V zápase o 3. místo čekal kluky znovu kladenský tým. Na našem i soupeřově týmu byla znát únava z náročného turnaje a utkání již nemělo takové nasazení jako ta předešlá.  I přesto jsme dokázali vstřelit více branek než soupeř a po výhře 3:1 mohli kluci slavit zisk bronzové medaile a největší florbalový úspěch v historii našeho gymnázia.

Naši žáci si odnesli i některé z individuálních cen. Jakub Weisser (SB) se dostal do All-star teamu turnaje a Michal Martinek (SB) se stal (bohužel kvůli chybě organizátorů jen neoficiálním) nejlepším střelcem turnaje.

Naši školu reprezentovali: SB – Jakub Weisser, Michal Martinek, Ondřej Bárta, Eduard Novotný, Patrik Vondráček, Matěj Horký, Tomáš Kalina, Matěj Kulhánek; SC – Václav Doubic, Jakub Šimůnek; SA – Jan Karel; PA – Michal Keprta, Radek Zezulka

 

Michal Martinek, autor článku

Škola je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj

Všechna práva vyhrazena. Web vytvořil Dominik Žilka jako svoji maturitní práci v roce 2014.