Gymnázium Boženy Němcové

co je nového na Gybonu

Gymnázium Boženy Němcové > Aktuality > INDIVIDUÁLNÍ MOBILITA – VÝMĚNA SE STUDENTY Z MĚSTA MELLE U POITIERS

INDIVIDUÁLNÍ MOBILITA – VÝMĚNA SE STUDENTY Z MĚSTA MELLE U POITIERS

Autor: Petra Zemanská | Publikováno 6. 4. 2016 000 15:00 | Kategorie: Aktuality, Francouzský jazyk

INDIVIDUÁLNÍ MOBILITA – VÝMĚNA SE STUDENTY Z MĚSTA MELLE U POITIERS

pro S3.A, S3.C, S4.A, S4.C, S5.A, S5.B a S5.C

I letos mají francouzštináři našeho gymnázia možnost zapojit se do individuální výměny s francouzskými studenty.

Individuální mobilita má svá specifika, jimiž se liší od běžného školního zájezdu:

Stěžejní myšlenkou je zjistit, jak to funguje na francouzských středních školách a v rodinách během běžného pracovního a školního shonu. To znamená, že budete v Melle chodit s vašimi „corres“ i do školy (a stejně tak Francouzi budou chodit do školy s vámi). Kromě školních aktivit byste také měli trochu zakusit regionu Poitou-Charentes (Poitiers a okolí).

Naše gymnázium vám poskytne kontakt, ale dále je zařizování na vás, my jsme tu v případě komunikačních problémů s francouzskou stranou. Na české straně vám pomůže Petra Kutmonová, v Melle se o vás postará pan Stéphane Lourdez.

Výměna probíhá tak, že Francouzi tu jsou posledních 14 dní v červnu a Češi pak jedou do Francie dle domluvy během září až října, také na 14 dní.

Finanční stránka: platíte zejména pojištění a cestu (a její cena se výrazně liší dle vybraného způsobu dopravy: můžete jet buď Eurolines za 4000 Kč /cesta trvá cca 20 hod./, nebo letět a pak jet TGV, což je výrazně dražší a rychlejší). O zbytek by se měla postarat francouzská rodina (možná ještě kromě vstupů, ty bývají ale často pro studenty zdarma, a pokud ne, tak to ale záleží na individuální domluvě s hostitelskou rodinou).

Během pobytu Francouzů u nás by bylo fajn vzít je (alespoň o víkendech) na nějaké výlety. Dá se očekávat, že stejné to pak budete mít vy ve Francii.

 

POČET MÍST NENÍ ZATÍM PŘESNĚ DÁN, ALE POČÍTÁME OKOLO 5. PROTO SE V PŘÍPADĚ ZÁJMU HLASTE CO NEJDŘÍVE U PETRY KUTMONOVÉ nebo na kutmonova@gybon.cz nejpozději do 15.4.2016

 

 

Škola je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj

Všechna práva vyhrazena. Web vytvořil Dominik Žilka jako svoji maturitní práci v roce 2014.