Gymnázium Boženy Němcové

co je nového na Gybonu

Gymnázium Boženy Němcové > Aktuality > Francie, Remeš: Divadelní projekt Le theatre entre nous/ Divadlo mezi námi

Francie, Remeš: Divadelní projekt Le theatre entre nous/ Divadlo mezi námi

Autor: Petra Zemanská | Publikováno 21. 12. 2016 000 19:11 | Kategorie: Aktuality, Francouzský jazyk

Studenti francouzského divadelního souboru Atelier Theatre Gybon při Gymnáziu Boženy Němcové se vydali na předvánoční divadelní turné do Francie. Projekt navazuje na dlouhodobou spolupráci našich studentů a divadelního spolku Cage de Scene z Remeše, jehož herci k nám pravidelně jezdí a pracují se studenty v rámci divadelních workshopů.

V rámci projektu jsme se rozhodli, že zpečetíme naši divadelní spolupráci týdenním pobytem v Remeši, s cílem obohatit naše i francouzské žáky. Studenti byli svědky několika vyučovacích hodin na gymnáziu Saint-Michel. Následovala komentovaná prohlídka Remeše, návštěva regionální výrobny šampaňského a nakonec měli studenti možnost prohlédnout si vojenský hřbitov a pomník padlým vojákům v bitvách u Verdunu za první světové války. Následně studenti spolu se skupinou francouzských divadelníků po dlouhých dnech těžké práce nacvičili několik bajek od známého spisovatele Jeana de la Fontaina. Součástí představení byla i prezentace, při které jsme seznámili francouzské studenty se základními informacemi o našem státu, městu Hradec Králové a našem gymnáziu. Představení mělo velký úspěch nejen mezi řadami francouzských žáků, ale i mezi učiteli a vedením školy.

Studenti byli po celou dobu pobytu ubytováni v rodinách a měli tak možnost proniknout do základů francouzského «savoir – vivre» a také zdokonalit jazykové kompetence. Na programu nechyběla ani návštěva známých památek a divadelních představení v Paříži.

Tento zájezd by nebylo možné zrealizovat bez finanční pomoci Klubu rodičů a přátel gymnázia Boženy Němcové, města Hradec Králové a Královehradeckého kraje. Moc děkujeme.

dsc_6298dsc_6056 dsc_6167 dsc_6355

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Více foto na: https://www.facebook.com/pg/gybonhk/photos/?tab=album&album_id=1199197150129899

Škola je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj

Všechna práva vyhrazena. Web vytvořil Dominik Žilka jako svoji maturitní práci v roce 2014.