Gymnázium Boženy Němcové

co je nového na Gybonu

Gymnázium Boženy Němcové > Český jazyk a literatura > Je v České republice prostor pro lidi jiných kultur a náboženství?

Je v České republice prostor pro lidi jiných kultur a náboženství?

Autor: Alexandra Štefková | Publikováno 3. 9. 2015 000 10:58 | Kategorie: Český jazyk a literatura, Soutěže, Základy společenských věd

Téma 7. ročníku soutěže o nejlepší studentskou esej, kterou vyhlašuje Knihovna Václava Havla.

Jedním z ústředních žánrů tvorby Václava Havla je žánr eseje ? na témata literární, umělecká, společenská, politická i duchovní. Eseje Václava Havla, jako je Moc bezmocných či Slovo o slovu, se staly klasickými texty české literatury. I proto je zapotřebí dále pěstovat žánr eseje v českém jazyce ? ne ve smyslu napodobování esejů Václava Havla, ale ve smyslu havlovské odvahy pojmenovávat nepříjemné problémy a hledat jejich nekonvenční řešení.

Texty, psané v českém jazyce, v rozsahu do 9 000 znaků (pět normostran), opatřené jménem autora, datem narození a názvem střední školy, zasílejte v elektronické podobě na adresu esej@vaclavhavel-library.org, nejpozději do 31. října 2015. První cena bude odměněna 15 000 Kč, druhá cena 10 000 Kč, třetí cena 5 000 Kč.

Více informací u vyučujících Čjl nebo zde.

Škola je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj

Všechna práva vyhrazena. Web vytvořil Dominik Žilka jako svoji maturitní práci v roce 2014.